Суперкомп'ютер вирахував, коли на Землі настане кінець світу

За підрахунками машини, це станеться приблизно 2050 року
Суперкомп'ютер вирахував, коли на Землі настане кінець світу
комп’ютер Фото: ДПС
11 Листопада 2022, 14:29
читать на русском

Суперкомп'ютер, створений для прогнозування закономірності розвитку людської цивілізації, вирахував, коли загине людська цивілізація.

Цей суперкомп'ютер був створений ще 1973 року провідними університетськими професорами на замовлення "Римського клубу", він ураховує безліч чинників, наприклад, рівень народжуваності та рівень забруднення довкілля. А потім робить прогноз, яким стане життя в цих умовах.

Про це пише видання "Daily Star".

Машина під назвою "Світ один" вважає, що життя в тому вигляді, в якому ми його знаємо і до нього звикли, зникне до 2050 року. Раніше цей же суперкомп'ютер точно передбачив зниження доступності природних ресурсів і життєво важливих мінералів.

Раніше пристрій прогнозував, що 2020 року стан планети буде "вкрай критичним". Згідно з висновками суперкомп'ютера, забруднення планети має сягнути такого рівня, що від нього почнуть гинути люди, а якість життя впаде до критичного рівня. Усе це призведе до такого скорочення населення, що кількість людей стане меншою, ніж 1900 року.

Проблема забруднення стає настільки серйозною, що це призведе до різкої смертності людей і скорочення населення Землі. А з 2040 по 2050 рік цивілізоване життя на планеті перестане існувати.

Так, пристрій спрогнозував: на даному етапі, приблизно з 2040 по 2050 рік, цивілізоване життя, яке ми його знаємо на цій планеті, перестане існувати.

При цьому суперкомп'ютер попередив, що перехід на більш екологічно чисті автомобілі та зниження народжуваності вже не зможуть змінити обставини, щоб забезпечити виживання світу.

Нагадаємо, символічний годинник Судного дня вирішено залишити на колишній позначці – за 100 секунд до опівночі, яка символізує знищення людства.