Супутниковий інтернет Starlink від SpaceX: перші відгуки

Наразі такий інтернет є лише в деяких районах США і Канади, де його тестують
Супутниковий інтернет Starlink від SpaceX: перші відгуки
Супутникова система Starlink (фото: microsoft.com)
17 Листопада 2020, 04:07
читать на русском

Перші користувачі супутникового інтернету Starlink від аерокосмічної компанії SpaceX Ілона Маска зазначили, що інтернет працює без перебоїв навіть за мінусової температури, сильного снігопаду та поривів вітру.

Про це повідомляє Business Insider.

Користувачі розповіли, що за таких умов (мінусової температури, сильного снігопаду та поривів вітру) швидкість інтернету складала до 175 Мбіт/с. Зазначається, що люди також поділились фото і відео, які доводять працездатність нової системи супутникового зв’язку.

Так, за температури мінус 11 градусів за Цельсієм швидкість інтернету досягала 175 Мбіт/с, якщо температура опускалась, то швидкість падала до 150-160.

Читайте також

Водночас дуже сильний снігопад значно погіршив швидкість. Так, один з перших користувачів, який живе на півночі США, розповів, що коли у нього за годину випало близько 7 сантиметрів снігу, а вітер був близько 80 кілометрів за годину, швидкість зв’язку впала до 20-30 Мбіт/с, система показувала, що "зв’язок поганий".

Space X, Ілон Макс, супутниковий інтернет

Танення снігу на терміналі Starlink (фото: Business Insider)

Інший користувач опублікував відео, на якому вони вимірюють температуру на вулиці за допомогою терміналу Starlink, розміщеного на даху будинку.

Термометр зчитував від 24,5 до 39,3 градуса за Фаренгейтом на вулиці, але термінал "нагрівався настільки, щоб не було чотирьох дюймів снігу, - сказав автор відео.

А чоловік із півночі США, у якого швидкість з'єднання дуже впала, все одно був дуже задоволеним. Він наголосив, що в його глушині такий зв’язок — просто мрія.

Space X, Ілон Макс, супутниковий інтернет

Термінал користувача з півночі США Фото: Reddit

Нагадаємо, що 6 жовтня важка ракета-носій Falcon 9 стартувала на орбіту з черговою партією з 60 мінісупутників для поповнення орбітального угрупування глобальної мережі інтернет-покриття системи Starlink.

Після старту перша багаторазова ступінь ракети-носія SpaceX, яка використовується для запусків вдруге, через 8 хвилин 24 секунди має зробити керовану посадку на автоматичну плавучу платформу Of Course I Still Love You, яка знаходиться в Атлантиці в 633 км від космодрому на мисі Канаверал.

20 жовтня повідомлялося, що космічна компанія Ілона Маска SpaceX успішно запустила на орбіту ще 60 інтернет-супутників Starlink.

Також компанія Ілона Маска SpaceX випустила бета-версію додатку супутникового інтернету Starlink. Місячна підписка на додаток коштуватиме 99 доларів, а пакет підключення ㅡ 499 доларів.

1