Світ на порозі нової пандемії коронавірусу – ВООЗ

Ймовірно, масова вакцинація допоможе зупинити поширення вірусу
Важливо
Світ на порозі нової пандемії коронавірусу – ВООЗ
Втома від пандемії (фото: pexels)

Голова Всесвітньої організації охорони здоров'я Тедрос Аданом Гебреїсус заявив, що світ перебуває на початковому етапі третьої хвилі пандемії.

Про це він повідомив під час засідання комітету ВООЗ із надзвичайних ситуацій.

Разом із тим, як у Європі та Північній Америці зростали показники вакцинації, ми спостерігали стійке зниження кількості захворювань і смертності. На жаль, зараз ці тенденції змінилися, і ми перебуваємо на ранніх стадіях третьої хвилі, - заявив Гебреїсус.

Зазначається, що уже місяць майже в усьому світі зростає кількість випадків захворювання Covid-19. Після 10 тижнів зниження смертність також знову зростає, а вірус продовжує мутувати.

Наразі варіант "Дельта" поширений більш як 111 країнах, і ми очікуємо, що незабаром він стане домінуючим штаммом у всьому світі - якщо він ще ним не став, - додав очільник ВООЗ.

Читайте також

Голова ВООЗ закликав країни забезпечити вакцинацію принаймні 10% свого населення вже до вересня, 40% - до кінця цього року і 70% - до середини наступного.

Для досягнення цієї мети нам потрібні 11 мільярдів доз. Ми вдячні країнам "Великої сімки" за заяви про те, що вони пожертвують 870 мільйонів доз іншим - передусім через програму COVAX. Але потрібно набагато, набагато більше, - додав він.

Також він вважає, що поширення коронавірусної інфекції відбувається через передчасне скасування карантину.

Нагадаємо, раніше глава програми Всесвітньої організації охорони здоров'я (ВООЗ) з надзвичайних ситуацій Майк Раян повідомив, що у низці високорозвинутих країн найважчі наслідки коронавірусу, такі як кількість госпіталізацій заражених і летальні випадки, суттєво зменшуються.

1