Свято Трійці: в НБУ розповіли про графік роботи банків та СЕП 13 червня

Святкування Трійці припадає на 12 червня
Важливо
Свято Трійці: в НБУ розповіли про графік роботи банків та СЕП 13 червня
Банк (Фото: я і закон)
31 Травня 2022, 13:30
читать на русском

Понеділок, 13 травня, наступний день після святкування Трійці, є робочим днем, тому банки працюватимуть за звичайним графіком.

Про це повідомили в НБУ в Telegram.

У період дії воєнного стану в Україні вихідний день не переноситься на наступний після святкового, якщо той припадає на суботу чи неділю. Відповідні норми містить Закон України "Про організацію трудових відносин в умовах воєнного стану". Отже, святковий день 12 червня (Трійця), що припадає на неділю, не переноситься. Відповідно понеділок, 13 червня 2022 року, є робочим днем, зокрема для банківської системи, - йшлося в повідомленні.

Зазначили, що через систему СЕП міжбанківські перекази здійснюватимуться з 11 до 13 червня включно датою банківського дня 13 червня.

Незважаючи на війну, СЕП працює у звичайному режимі та без перебоїв, як і в мирний час. Усі банки України підключені до системи та мають можливість здійснювати платежі клієнтів майже цілодобово та без вихідних, ураховуючи власні потреби та потреби своїх клієнтів, - додали в НБУ.

Нагадаємо, банки не будуть підвищувати курс долара до необґрунтовано високих рівнів, оскільки є конкуренція за клієнтів. При цьому фіксований курс у довгостроковому періоді має більше недоліків – це створює економічні дисбаланси, знижує конкурентоспроможність наших виробників.

1