Тарифи на теплопостачання зменшили у Києві: кого стосуються зміни

Зміни торкнуться мешканців 462 будинків столиці
Тарифи на теплопостачання зменшили у Києві: кого стосуються зміни
ЖКГ, платіжки Фото: https://www.facebook.com/kyivteploenergo
2 Грудня 2021, 16:16
читать на русском

Окремі кияни будуть менше платити за теплопостачання.

Як повідомляє КМДА, зміни стосуються мешканців багатоквартирних будинків, які досі не уклали договори про надання комунальних послуг згідно з чинним законодавством.

Зазначається, що міська рада столиці внесла зміни до рішення "Про проходження опалювального сезону 2021-2022", щоб зменшити вартість на теплопостачання для мешканців багатоквартирних будинків, які досі не уклали договори про надання комунальних послуг згідно з чинним законодавством.

За словами заступника міського голови Володимира Бондаренка за рішенням співвласників багатоквартирного будинку з виконавцем відповідної комунальної послуги укладається договір про надання комунальних послуг.

Проте наразі в Києві налічується 462 будинки, де ще не відбулися зміни в частині обрання співвласниками договірних моделей за кожним видом комунальних послуг. Мешканців цих будинків неможливо у стислі терміни перевести на індивідуальні або колективні договори про надання комунальних послуг, оскільки у КП "Київтеплоенерго" не надійшло необхідної інформації з метою проведення коректних нарахувань, - пояснив він.

Бондаренко каже, що у зазначених вище житлових будинках теплопостачання здійснюється на підставі договорів про постачання теплової енергії у розмірі від 2099,52 грн до 2381,54 грн із ПДВ залежно від витрат на утримання та ремонт центральних або індивідуальних теплових пунктів.

За його словами, вартість теплопостачання для цих киян буде такою ж, як і минулого року.

Бондаренко додав, що бюджет Києва компенсує завдані збитки КП "Київтеплоенерго".

Нагадаємо, від 1 жовтня у Києві запровадили нові тарифи на опалення та гарячу воду.

Читайте також

1