У Києві значно зростуть тарифи на опалення: скільки доведеться платити

За таким підвищенням тарифів стоїть "політична гра"
Важливо
У Києві значно зростуть тарифи на опалення: скільки доведеться платити
Опалення, батареї Фото: УНІАН
20 Жовтня 2021, 14:47
читать на русском

У Києві значно зростуть тарифи на опалення, яке мають увімкнути 23 жовтня. Кияни будуть змушені платити у півтора раза більше.

Як повідомляє UBR, про це йдеться у розпорядженні Київської міської державної адміністрації № 2145 (с. 6-7) від 13 жовтня.

Згідно з документом, тепер за 1 Гкал тепла жителі столиці платитимуть 2876 грн з ПДВ. Наприклад, у 2020 році було 1654 грн. Тобто за рік зростання тарифів склало майже 74%.

Глава Союзу споживачів комунальних послуг Олег Попенко у коментарі UBR.ua зазначив, що за таким підвищенням може стояти "політична гра", зокрема протистояння чинного мера Києва і глави КМДА Віталія Кличка з Офісом президента. Міський голова розуміє, що незабаром втратить посаду.

Кличко ставить у вкрай незручну позицію команду Зеленського. Ті люди з команди президента, які прийдуть після Кличка до влади в столиці, змушені будуть заливати в Київ масу коштів, щоб вирівняти ситуацію з тарифами. Вони вже будуть підняті, тому доведеться їх перераховувати, - сказав експерт.

Попенко розповів, що два тижні тому Кличко провів конкурс серед підприємств на вивезення сміття в місті. Виграли дві компанії (приватна і комунальна), які отримали контракт на 15 років. За цей час Кличко явно поступиться посадою іншому.

Нагадаємо, що раніше київська влада заявляла, що в столиці опалювальний сезон розпочнеться тоді, коли температура повітря в місті буде протягом трьох діб менше ніж +8 градусів.

Читайте також наш матеріалОпалювальний сезон 2021: чи готова Україна до старту та які цифри будуть у платіжках 

Читайте також