Тарифні бунти підтримують понад 90% українців

Підтримку тарифних бунтів продемонстрували в усіх регіонах України
Тарифні бунти підтримують понад 90% українців
Тарифні протести Фото: поліція Івано-Франківської області
3 Лютого 2021, 13:39
читать на русском

Тарифні бунти проти підвищення цін на комунальні послуги підтримують 91,9% українців у всіх регіонах нашої держави.

Про це свідчать результати соціологічного опитування, проведеного Київським міжнародним інститутом соціології.

У звіті соціологів зазначено, що респондентам ставилося запитання: "У січні 2021 року в низці областей відбулися акції протесту проти підвищення тарифів на житлово-комунальні послуги. Як Ви ставитеся до цих протестних акцій?".

 91,1% респондентів відповіли, що вони скоріше або повністю їм підтримують. Не підтримують – 6,3%, а 2,6% не змогли відповісти на запитання,- підкреслили у КМІС.

Читайте також

Нагадаємо, останні масові протести в регіонах відбулися 25 січня. Тарифні бунти стосувалися підвищення цін на електроенергію, газ та опалення. Люди перекривали дороги та штурмували місцеві ради.

Того ж дня в Урядовому кварталі Києва пройшли мітинги протесту проти високих тарифів, за легалізацію канабісу та за захист авторських прав українських виконавців.

На Банковій близько 200 мітингувальників вимагали знизити ціну на газ до 3 грн за кубометр, а за електрику до 1 грн за кіловат-годину. Люди вважають, що такі тарифи є економічно обґрунтованими. Тариф прем'єра Шмигаля (досьє Дениса Шмигаля) в 6,99 грн за газ вони вважають подачкою і вимагатимуть його відставки.

Також учасники протесту вимагають націоналізувати облгази та енергетичні мережі, щоб ними розпоряджався "народ України, а не олігархи".