Telegram дозволив платити банківськими картками у чатах та групах

Месенджер представив вісім нових функцій
Telegram дозволив платити банківськими картками у чатах та групах
Telegram (фото: з відкритих джерел)
27 Квітня 2021, 12:40
читать на русском

У месенджері Telegram з'явилася нова функція - стало можливим приймати платежі кредитними картами в будь-якому чаті, у тому числі в групах та каналах.

Як повідомляється у блозі компанії, у Telegram з'явилася можливість приймати платежі в будь-якому чаті, заздалегідь повідомляти про майбутні голосові чати, бачити більше інформації про учасників голосового чату та багато іншого. Крім цього, запущені відразу дві нові версії Telegram для браузера.

Платежі 2.0

Продавці можуть приймати платежі кредитними картами за допомогою 8 вбудованих платіжних систем в будь-якому чаті, включаючи групи і канали.

Для оплати тепер можна використовувати будь-який додаток - в тому числі Telegram для комп'ютерів. Покупець також може залишити чайові, щоб підтримати улюбленого автора, кафе або магазин.

Платформа для платежів відкрита та безкоштовна - Telegram не берет комісії і не зберігає платіжну інформацію. Реквізити відправляються безпосередньо платіжній системі, а адреса для доставки - продавцю, щоб він міг відправити товар.

Під'єднати свій магазин до платформи платежів можна без узгодження з Telegram.

Відкладені голосові чати

Голосові чати Telegram можна використовувати як для бесід в невеликій компанії друзів, так і для масових трансляцій з мільйонами слухачів.

Адміністратори груп і каналів можуть запланувати майбутній голосовий чат на певний час - щоб всі бажаючі встигли підлаштувати свої плани та розповісти про подію друзям.

Деталі - за посиланням.

Інформація з профілю в голосових чатах

З вікна голосового чату тепер можна швидко переглянути фотографію і дані з графи "Про себе" будь-якого учасника - щоб краще розуміти, з ким ви говорите.

Відредагувати свою фотографію і дані "Про себе" теж можна прямо з голосового чату - наприклад, завантажити фотографію з паспорта перед відповідальним виступом.

Читайте також

Нові версії для браузерів

Telegram представив одразу дві нові веб-версії. Обидві підтримують анімовані стікери, нічний режим, папки для чатів і інші можливості.

Деталі - на сайті.

Установка на Android безпосередньо з сайту

Нове оновлення вже доступне користувачам iOS через App Store, але в Google повідомили, що "модерація додатків займає більше часу, ніж зазвичай, через підвищене навантаження".

Telegram для Android можна завантажити безпосередньо з офіційного сайту telegram.org. Додатки, встановлені таким чином, будуть автоматично оновлюватися на останню версію. Оновлення, швидше за все, будуть з'являтися на кілька днів, а то і тижнів раніше, оскільки не потрібно буде чекати, поки нову версію схвалять в каталозі.

Швидке наближення

Тепер можна швидко наблизити фотографії та відеозаписи в чаті, не відкриваючи їх: досить потягнути за зображення двома пальцями.

Покращення для перегляду медіа

Користувачі iOS можуть перемотувати відеозаписи вперед або назад, утримуючи пальцем кнопки +/- 15с. На Android відео можна перемотувати, утримуючи пальцем праву або ліву частину екрану. Подвійне натискання перемотати на 10 секунд в ту чи іншу сторону.

Підказки та нові анімації на Android

З кожним оновленням додаток для Android працює плавніше і доповнюється новими анімаціями. Цього разу - при появі бічного меню і повернення в чат зі списку чатів.

Нагадаємо, у лютому Telegram презентував для користувачів кілька оновлень на своїй платформі. З'явилась функція автоматичного видалення повідомлень в будь-яких чатах, додали тимчасові посилання для запрошення в групи й канали, скасовували обмеження на кількість учасників в групах, додали можливість швидкого доступу до чатів з "домашнього екрана" та запрошення до груп за QR-кодом.

1