Суд змушує Apple видалити Telegram з App Store

Telegram розміщував інформацію ненависного змісту
Суд змушує Apple видалити Telegram з App Store
Telegram (фото: з відкритих джерел)
18 Січня 2021, 13:35
читать на русском
Американська організація Coalition for a Safer Web подала позов до суду США з вимогою видалити месенджер Telegram з магазину додатків App Store.

Про це повідомляє газета The Washington Post.

Зазначається, що компанія вважає, що месенджер необхідно видалити з магазину, оскільки його керівництво не змогло припинити поширення повідомлень екстремістського характеру під час заворушень в США.

 Розміщена в Telegram інформація ненависного змісту порушує умови Apple з обслуговування магазину додатків компанії, - заявив президент коаліції Марк Гінзберг.

Читайте також

За кілька днів до цього, засновник Telegram Павло Дуров розкритикував Apple за цензуру, закликавши переходити на Android.

Apple і Google представляють набагато більшу проблему для свободи, ніж Twitter. Apple є найбільш небезпечною з цих двох, тому що вона може повністю обмежити ваш доступ до додатків, - заявив Дуров.

Засновник Telegram пообіцяв, що для підстрахування користувачам Apple готують можливість користуватися месенджером через браузер Safari з усіма функціями програми.

Зазначається, що позов був поданий до Окружного суду США з Північної Каліфорнії.

Нагадаємо, що 4 січня в роботі месенджера Telegram стався короткочасний глобальний збій. Його відчули в тому числі користувачі з Білорусі, України та Росії.

1