Telegram з наступного року запровадить платні функції

Дуров оголосив про початок монетизації Telegram
Telegram з наступного року запровадить платні функції
Соцмережі, Telegram Фото: cottonbro Pexels
24 Грудня 2020, 07:28
читать на русском

Обслуговування роботи месенджера Telegram - у міру зростання числа його користувачів - стає все дорожче, тому проєкт "почне монетизуватися". Про це повідомив засновник Telegram Павло Дуров.

За його словами, число користувачів Telegram вже близько до пів мільярда, а підтримка проєкт такого масштабу, в тому числі оплата витрат на сервери та трафік, обходиться в "сотні мільйонів доларів в рік". Дуров зазначив, що він не може і далі оплачувати рахунки компанії з особистих заощаджень.

Читайте також

Коли технологічна компанія виростає до таких розмірів, у неї є тільки два шляхи: почати заробляти гроші для покриття витрат або продатися великому гравцеві, - написав Дуров у своєму Telegram-каналі.

Продаж Telegram, за словами Дурова, не розглядається, тому що світові потрібен незалежний месенджер, а тому вже з 2021 року проєкт зміниться так, щоб почати заробляти самостійно.

Завдяки досягнутому масштабу ми зможемо монетизувати Telegram ненав'язливо - більшість користувачів навряд чи помітять будь-які серйозні зміни, - запевнив власник месенджеру.

За його словами, всі поточні сервіси Telegram залишаться безкоштовними. Крім них,  запропонують додаткові функції для бізнес-команд і користувачів з розширеними потребами. Деякі з цих нових функцій і стануть платними

А звичайні користувачі завжди будуть користуватися Telegram безкоштовно, - зазначив засновник месенджера.

Читайте також

Нагадаємо, 16 вересня повідомлялося, що Міністерство культури та інформаційної політики України вимагатиме в основних провайдерів програмного забезпечення вилучити мобільний додаток "ВКонтакте" з переліку доступних завантажень для українських користувачів.

Рада нацбезпеки та оборони України та низка інших державних органів планують повністю закрити доступ до соцмережі "ВКонтакте" в країні.

Секретар РНБО Олексій Данілов заявив, що всі користувачі ВКонтакте будуть на обліку, якщо вони далі поширюватимуть російський контент в Україні, а також будуть мати проблеми з Нацполіцією.