Температурні гойдалки очікуються в Україні 9 серпня

Ночі у серпні стають все більше холодними
Температурні гойдалки очікуються в Україні 9 серпня
Погода, природа Фото: Парламент.UA
9 Серпня 2022, 09:06
читать на русском

В Україні погода сьогодні обіцяє бути мінливою.

Як повідомила синоптиця Наталка Діденко, спеку слід чекати у східних та північних областях. Тут вдень повітря прогріється до 36 градусів.

На Заході повітря прогріється лише до 20-26 градусів.

На решті території України максимальна температура повітря становитиме 25-29, у центрі подекуди до 30 градусів. Дощі з грозами зберуться у вузол над Вінниччиною, Чернівецькою областю та Хмельницькою областю. Саме тут можливі грози, зливи, град та шквали. Опади, від невеликих до помірних, охоплять більшу частину західних областей, окрім Волині, - додала вона.

Також  є ймовірність локальних дощів на Черкащині та Полтавщині.

У Києві опадів не передбачається, проте буде хмарно. Температура повітря до 25 градусів.

Діденко каже, що спека протягом тижня значно посилиться - до 41 градусу очікується на сході та півдні України.

Український гідрометеорологічний центр прогнозує, що короткочасні дощі пройдуть у північних, Вінницькій та Черкаській областях. Вітер північно-східний, 7-12 м/с. Температура повітря в західних та північних областях 21-26 градусів, на решті території вдень 27-32, на півдні та сході місцями до 37.

Синоптик Ігор Кібальчич прогнозує, що сьогодні дощовою погода буде у західних та місцями у північних областях. В інших регіонах країни сухо та спекотно. Вітер північно-східний, 7-12 м/с, у Криму вдень окремі пориви, 15-20 м/с. Температура повітря у південних, центральних та східних областях до 38 градусів, у західних та північних областях до 24.

Нагадаємо, за даними синоптиків, останній місяць літа буде в Україні спекотним, опади випадатимуть нерівномірно.

1