Тепла та суха погода триматиметься в Україні до Дня Незалежності - Укргідрометцентр

Опади прогнозують після 25 серпня
Тепла та суха погода триматиметься в Україні до Дня Незалежності - Укргідрометцентр
Човен, озеро, погода Фото: Рexels
15 Серпня 2023, 16:38
читать на русском

Синоптик Укргідрометцентру Наталія Птуха розповіла про погоду на найближчий тиждень, а також сказала, коли прийде прохолода.

За словами пані Наталії, до України повертаються спекотні дні, і синоптична ситуація буде доволі стабільною, тому що вона утримається до кінця тижня, за попередніми розрахунками. Цю погоду обумовлює поле високого тиску, тобто антициклон. Його центр знаходиться на північний схід від території України, але він доволі обширний, тому впливає практично на всі регіони нашої держави.

Трохи менше його вплив поширюється у західних областях, тому, наприклад, на Закарпатті та Прикарпатті вдень 16 серпня та протягом доби 17 серпня можуть бути короткочасні дощі, окремі грози. 18 серпня трошечки більше охоплення короткочасних дощів по західних областях. Але загалом у більшості областей все ж таки жарка та суха спекотна погода.

Температурні показники за таких умов практично протягом всього тижня будуть в межах +26…+33 градуси в денні години, а в нічні +14…+20. Це по всій території України. Щось виокремити доволі важко, хіба що вночі у південних областях традиційно дещо вище температура — на узбережжі до +23 навіть можуть бути значення в темний час доби. А вдень +26…+33 практично всюди. +33 якраз переважно на півдні України, по сходу, частково по центральних областях. А так загалом близько +30 фактично по всіх областях будемо мати.

Така тенденція утримуватиметься трохи довше, ніж до кінця цього тижня, десь до Дня Незалежності 24 серпня. Можливо там вже трошечки буде коливатися, але загалом до 22−23 числа поки такі подібні синоптичні умови за тими прогнозами, які є в нас на сьогодні. Будемо на це розраховувати. Вітер доволі спокійний, тут взагалі нічого цікавого. Вітер змінних напрямків, слабенький, 7−8 метрів за секунду. Завтра він буде східний, північно-східний, але потім вже загалом напрямок навіть слабко виражений. В умовах поля високого тиску традиційно вітер дуже слабкий", - розповіла синоптиця.

Офіційних прогнозів саме на День Незалежності ще немає. Але за попередніми оцінками, схожа ситуація буде, як цього тижня, на погоду ще впливатиме поле високого тиску. Після Дня Незалежності, швидше за все, очікуємо на зміну синоптичної ситуації. Там вже може бути більше опадів, можливо, проходження окремих атмосферних фронтів. Точніше про це можна буде сказати згодом.

У Києві 16-24 серпня в нічні години буде +17…+19, в денні +28…+32. Опадів у столиці не очікуються. Різких перепадів температури та атмосферного тиску поки що не передбачається. Але варто звернути увагу тим, хто метеозалежний, і під час спеки, як радять лікарі, більше пити рідини, мати головний убір, дбати про своє здоров’я.

Нагадаємо, цього року серпень в Україні може стати найспекотнішим літнім місяцем, адже очікується, що середня температура буде на 2 градуси вищою за норму.

Читайте також

1