Тепло повертається: синоптики про погоду на тиждень

24 травня у більшості областей прогнозують до 20 тепла
Тепло повертається: синоптики про погоду на тиждень
Погода, дитина, відпочинок Фото: Johannes Plenio з Pexels
23 Травня 2022, 20:43
читать на русском

Погода в Україні почне покращуватися. Вже з 24 травня прогнозується потепління.

Український гідрометеорологічний центр прогнозує, що завтра буде без опадів, вітер північний, північно-західний, на заході країни - південно-східний, 5-10 м/с. Температура повітря вночі 3-8 тепла, на узбережжі морів та в Криму до 12, вдень 15-20 градусів. У західних та південно-західних областях потепліє до плюс 24.

У Київській області опадів також не буде. Вітер північний, північно-західний, 5-10 м/с. Температура по області вночі 3-8 тепла, вдень 15-20. У Києві вночі 6-8, вдень 18-20 градусів.

До кінця тижня температура повітря в Україні буде комфортною. Дощі повернуться 26 травня, 27 - сухо та тепло, а 28 травня знову похолодає і підуть дощі.

Синоптиця Наталка Діденко інформує, що 24 травня у західних областях потеплішає до 24 градусів, на решті території України очікується до 20 градусів.

Вітер в Україні буде помірним, північно-західного напрямку, а в західних областях - південно-західного.

Атмосферний тиск буде підвищеним, тому завтра якісь істотні опади - навряд, лише на Лівобережжі можуть походити локальні невеликі дощі. У Києві 24-го травня погода обіцяє бути сухою, помірно теплою, до 19 градусів. Дощі малоймовірні. Ідеальним синоптичним найближчим днем буде середа, - каже вона.

Діденко прогнозує, що на тижні в Україні загалом повсюди потепліє ще на кілька градусів, у більшості областей повітря прогріється до 20-26 градусів.

Проте вже найближчими вихідними, 28-29 травня, знову прийде похолодання, - попередила вона.

Нагадаємо, синоптики прогнозують, що у червні стовпчики термометрів в Україні покажуть від 20 до 24 градусів тепла. Однак слід очікувати частих дощів, подекуди з грозами.

1