Територіальні громади зможуть реєструвати народження, шлюби та смерті: Зеленський підписав закон

Документ спрощує доступ громадянам до отримання адміністративних послуг
Територіальні громади зможуть реєструвати народження, шлюби та смерті: Зеленський підписав закон
Володимир Зеленський (фото: president.gov.ua)
24 Травня 2021, 21:13
читать на русском

Президент Володимир Зеленський підписав закон щодо забезпечення громадянам доступу до державної реєстрації актів цивільного стану. Закон дозволяє територіальним громадам реєструвати народження, шлюби та смерті.

Про це повідомила пресслужба Офісу президента.

Зазначається, що цей закон "Про внесення змін до деяких законів України щодо забезпечення права громадян на доступ до державної реєстрації актів цивільного стану у зв'язку з укрупненням територіальних громад" № 1427-ІХ Верховна Рада ухвалила 29 квітня 2021 року.

Документ спрощує доступ громадянам до отримання адміністративних послуг – державної реєстрації народження, шлюбу, смерті – в умовах укрупнення територіальних громад.

Закон наділяє повноваженнями державної реєстрації актів цивільного стану виконавчі органи всіх міських рад та відповідні відділи міських управлінь юстиції всіх міст, - йдеться у повідомленні.

Таким чином усуваються негативні наслідки укрупнення територіальних громад. Всі територіальні громади отримають однакові повноваження у сфері державної реєстрації актів цивільного стану.

Нагадаємо, що президент України Володимир Зеленський підписав законопроєкт №2458 щодо механізму встановлення тарифів на комунальні послуги, який депутати схвалили на початку грудня минулого року.

Читайте також

1