Тернополянин з громадянством РФ "продавав" посади в МВС, назвавшись родичем міністра

Для охочих легкого працевлаштування посада коштувала 60 тисяч доларів
Тернополянин з громадянством РФ "продавав" посади в МВС, назвавшись родичем міністра
Фото: Офіс генпрокурора
2 Лютого 2022, 15:15
читать на русском

Внутрішня безпека Нацполіції затримала псевдородича міністра внутрішніх справ за "продаж" посади у відомстві.

Про це повідомили в МВС України та в Офісі генпрокурора.

Зловмисник, 41-річний уродженець Тернополя, у 2017 році отримав громадянство РФ і проживав у Криму. Чоловік - приватний підприємець, час від часу у справах перебуває у Києві. Однак, окрім легального бізнесу з продажу тварин, займається підробкою оперативних талонів правоохоронних органів.

Шахрай зокрема представлявся родичем керівника МВС і запевняв, що може домовитися про "отримання" посади керівника департаменту у правоохоронній структурі. Ціна послуги - 60 тисяч доларів США.

На підтвердження "родинних зав’язків" чоловік пропонував для уникнення перевірок на дорозі придбати у нього оперативні талони МВС для автомобілів, які залишилися на півострові після окупації.

На зловмисника вийшли, коли в серпні 2021 року фігурант запропонував знайомому посаду керівника одного з Департаментів МВС України за 60 тисяч доларів США. Під час неодноразових зустрічей чоловік вказував на необхідність передачі йому спочатку 10 тисяч доларів США, які він нібито мав передати до кадрового підрозділу відомства для початку процедури працевлаштування.

Наразі підозрюваному готується повідомлення про підозру у зловживанні впливом.

Нагадаємо, слідчі ДБР завершили розслідування щодо адвокатеси, яка вимагала у підприємця 160 тис. доларів США за начебто розв'язання питань у Міністерстві юстиції щодо права власності на вісім земельних ділянок.

Читайте також

1