Адвокат вимагала у бізнесмена 160 тисяч доларів за "вирішення" земельних питань у Мін'юсті

У разі доведення вини їй загрожує до 12 років позбавлення волі з конфіскацією майна
Адвокат вимагала у бізнесмена 160 тисяч доларів за "вирішення" земельних питань у Мін'юсті
Долари для хабаря / Фото: dbr.gov.ua
29 Січня 2022, 15:59
читать на русском

Слідчі ДБР завершили розслідування щодо адвокатеси, яка вимагала у підприємця 160 тис. доларів США за начебто розв'язання питань щодо права власності на вісім земельних ділянок.

Про це повідомила пресслужба Державного бюро розслідувань.

Зазначається, що адвокатеса вирішила обманом заволодіти грошима підприємця, який намагався повернути земельні ділянки, що були незаконно зареєстровані на іншу особу. Вона запевнила підприємця у тому, що зможе вплинути на колегію Мін’юсту задля ухвалення позитивного рішення щодо скасування реєстраційних дій та повернення йому земельних ділянок. Проте, за законом, дане питання і так мало вирішитися на його користь.

Жінку затримали під час отримання 160 тис. доларів, що за чинним курсом валют складає 4 млн 645 тис. 464 гривень, - йдеться у повідомленні.

Адвокатеса обвинувачується у шахрайстві, а саме у закінченому замаху на заволодіння чужим майном шляхом обману, в особливо великих розмірах ( ч. 2 ст. 15, ч. 4 ст. 190 КК України). У разі доведення вини їй загрожує до 12 років позбавлення волі з конфіскацією майна.

Нагадаємо, що прокурори САП та детективи НАБУ затримали "на гарячому" народного депутата від фракції "Слуга народу" Сергія Кузьміних. Той саме отримував майже 600 тисяч гривень хабаря за укладання "потрібних" контрактів для закупівлі обладнання в одну з Житомирських лікарень.

Читайте також

1