Корупція у ДФС: Харківського ТОП-податківця підозрюють у вимаганні хабара

Начальника одного з відділів ГУ ДФС у Харківській області підозрюють у вимаганні і отриманні неправомірної вигоди
Корупція у ДФС:  Харківського ТОП-податківця підозрюють у вимаганні хабара
Хабарництво у Харківській ДФС (Фото: Харківська обласна прокуратура)
17 Листопада 2020, 17:18
читать на русском

За процесуального керівництва Харківської обласної прокуратури повідомлено про підозру начальнику одного з відділів ГУ ДФС України в Харківській області за фактом одержання неправомірної вигоди, поєднаного з вимаганням.

Про це повідомили у Харківській обласній прокуратурі.

За даними слідства, начальник одного з оперативних відділів Головного управління Державної фіскальної служби у Харківській області вимагав від фізичної особи-підприємця неправомірну вигоду в розмірі 100 тисяч грн щомісячно. Податківець обіцяв не перешкоджати господарській діяльності підприємця, а саме не вживати оперативних заходів щодо нього.

Правоохоронці задокументували два епізоди одержання неправомірної вигоди на загальну суму 170 тисяч грн.

Під час обшуку за місцем проживання підозрюваного вилучено грошові кошти та документи.

Якщо вину підозрюваного доведуть, його чекає покарання у вигляді позбавлення волі на строк від 5 до 10 років з позбавленням права обіймати певні посади чи займатися певною діяльністю на строк до трьох років, з конфіскацією майна.

Читайте також

Нагадаємо, 30 жовтня слідчі Державного бюро розслідувань затримали "на гарячому" керівника Головного управління протидії економічним правопорушенням ДФС України під час одержання першої частини неправомірної вигоди в сумі 100 тисяч доларів США за повернення вилучених під час обшуку документів та закриття кримінального провадження.