Терористи вбили українського військового на Донбасі

Він помер від травм несумісних із життям
Важливо
Терористи вбили українського військового на Донбасі
Війна на Донбасі, снайпер Фото: Міноборони
20 Березня 2021, 11:29
читать на русском

За минулу добу, 19 березня, збройні формування Російської Федерації двічі порушили режим припинення вогню та вбили українського захисника.

Про це повідомили у ранковому зведенні Операції об'єднаних сил 20 березня.

Окупанти порушували перемир'я у районі відповідальності оперативно-тактичного угруповання "Схід". Біля Водяного на Приазов’ї бойовики відкривали вогонь із артилерійських систем 122-го калібру, мінометів 120 калібру, великокаліберних кулеметів, гранатометів різних систем та стрілецької зброї.

В результаті ворожого обстрілу один військовослужбовець зі складу Об’єднаних сил отримав поранення не сумісне з життям.

Зі стрілецької зброї противник здійснив обстріл позиції ЗСУ на тому ж напрямку неподалік населеного пункту Пищевик. Зазначається, що на обстріли противника українські військовослужбовці відкривали вогонь у відповідь.

Читайте також

Крім того, українська сторона СЦКК повідомляє про грубі порушення з боку збройних формувань ОРФ на території ОРДЛО. Зокрема, про розміщення озброєння та військової техніки російсько-окупаційних військ.

Вчергове, зірвавши засідання, російські найманці розгорнули інформаційну кампанію з дискредитації української сторони, після чого, ввечері здійснили тривалий обстріл позицій наших захисників поблизу Водяного із застосуванням забороненого Мінськими домовленостями озброєння, гранатометів та стрілецької зброї різних типів. Такі зухвалі дії та ігнорування, раніше досягнутих домовленостей, вкотре свідчать про небажання збройних формувань РФ вирішувати конфлікт мирним шляхом, - повідомили у штабі.

Від початку 20 березня зафіксовано 2 порушення режиму припинення вогню. Неподалік Південного окупанти відкривали вогонь із мінометів 82-го калібру.

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що українського захисника, який 18 березня отримав смертельне поранення в голову під час ворожого обстрілу біля Південного на Донбасі, звали Віктором Пасєкою. Військовий загинув на 56 році життя та був родом з Хмельницької області.

1