Терористів "ЛНР" кілька років фінансував завод у Луганській області

Підприємство постачало продукцію для Росії та платило окупаційні владі
Терористів "ЛНР" кілька років фінансував завод у Луганській області
Служба безпеки України, СБУ (фото: УНІАН)
15 Березня 2021, 11:28
читать на русском

Служба безпеки України викрила схему фінансування окупаційної адміністрації РФ на тимчасово окупованій території Луганської області.

Про це повідомила пресслужба СБУ.

Зазначається, що організатори незаконно відправляли до країни-агресора продукцію захопленого бойовиками українського підприємства. Кілька років ПАТ "Стахановський вагонобудівний завод" постачав продукцію для російських підприємств.

Виготовлені заводом комплектуючі вивозили через неконтрольовану ділянку державного кордону нашої держави. Частину виручених коштів завод сплачував у вигляді "податків" так званій адміністрації "ЛНР", - повідомили у пресслужбі.

Працівники СБУ з'ясували, що у 2018 році підприємство перерахувало бойовикам понад мільйон російських рублів. Загалом завод виплатив окупаційній владі та проросійським терористам десятки мільйонів рублів.

Читайте також

Екскерівнику вагонобудівного заводу повідомили про підозру у фінансуванні дій, вчинених з метою зміни меж території або державного кордону України. Правопорушника оголосили у загальнодержавний розшук.

Досудове розслідування за ст. 110-2 Кримінального кодексу України триває під процесуальним керівництвом Луганської обласної прокуратури.

Нагадаємо, що у Службі безпеки України повідомили про розслідування справи про незаконне придбання вугілля, яке видобули на окупованих територіях Луганської області, і подальший продаж його росіянам.

1