Теща президента "Енергоатому" Котіна під час війни купила землю та нерухомість під Києвом

Уже традиційно, власних доходів для таких покупок пенсіонерка не мала
Теща президента "Енергоатому" Котіна під час війни купила землю та нерухомість під Києвом
Петро Котін
22 Грудня 2023, 16:45
читать на русском

Журналісти з’ясували, що 70-річна теща президента державного підприємства "НАЕК Енергоатом" Петра Котіна придбала нерухомість та землю під Києвом під час повномасштабної війни, офіційно не маючи на те власних доходів.

Про це йдеться в розслідуванні "Схем"

Влітку 2023 року родичка Котіна стала власницею двоповерхового будинку площею майже 300 квадратних метрів. Згідно з документом, будинок та земля під ним коштували загалом 7 мільйонів гривень. З них – 6 з половиною мільйонів за дім і 350 тисяч за землю.

При цьому подібний будинок у цьому населеному пункті влітку виставляли на продаж удвічі дорожче – за понад 13 мільйонів.

Журналісти "Схем" вирахували будинок завдяки фото та відео у соцмережах доньки президента "Енергоатома".

Також знімальна група зафіксувала, як службова автівка, якою користується президент "Енергоатома", заїжджає на територію, де розташований цей маєток.

Крім того, теща Котіна у 2021 році заволоділа трьома земельними ділянками в іншому елітному селі у Київській області. Вона тоді заплатила 40 тисяч доларів. Журналісти порівняли оголошення і з’ясували, що загалом на ринку така ділянка тоді могла коштувати вдвічі-втричі дорожче: від 75 до 150 тисяч доларів.

Для придбання всього цього майна теща Котіна не мала власних офіційних доходів, йдеться у розслідуванні. Відповідно до публічних декларацій президента "Енергоатома", його дружина також не мала заощаджень та відповідної заробітної для купівлі будинку.

У коментарі "Схемам" президент "Енергоатома" заявив, що необхідні кошти для купівлі майна його теща зібрала з різних джерел, а саме – власні заощадження, передана на зберігання готівка від родичів та позика із розрахунку майбутнього продажу майна, що нині перебуває в окупації.

Президент "Енергоатома" також визнав, що відвідує помешкання і не збирається приховувати цю інформацію у декларації.

Читайте також

1