Тетяну Чорновол звинуватили у "вбивстві" під час Майдану

Кличко висловив підтрику ексдепутату
Головне
Тетяну Чорновол звинуватили у "вбивстві" під час Майдану
Тетяна Чорновол (фото: УНІАН)
15 Грудня 2020, 17:21
читать на русском

Колишньому депутату Верховної Ради Тетяні Чорновол вручили обвинувальний акт у справі про вбивство працівника офісу "Партії регіонів" у лютому 2014 року.

Про це вона повідомила на своїй сторінці у соцмережі Facebook.

Ось, щойно вручене обвинувачення за участь у Революції Гідності, - написала вона.

Своєю чергою, мер Києва Віталій Кличко висловив підтримку ексдепутату у Facebook, заявивши, що це "тривожний сигнал для українського суспільства".

Бо це - спроба знищити ідеали і цінності, за які ми виходили на Майдан. Спроба знівелювати значення Революції Гідності для європейського майбутнього незалежної України. Особливо на тлі того, що досі не завершене розслідування масових розстрілів на Майдані, загибель найвідданіших патріотів України - Героїв Небесної сотні, - написав він.

Читайте також

Нагадаємо, Тетяні Чорновол висунуто обвинувачення в умисному вбивстві в результаті підпалу партійного офісу Партії регіонів у 2014 році. Також, у лютому 2020 року ДБР повідомило про підозру екснардепу у перешкоджанні законній професійній діяльності журналіста.

16 квітня Печерський суд обрав Чорновол запобіжний захід у вигляді цілодобового домашнього арешту з носінням електронного браслета, а 24 квітня Київський апеляційний суд змінив його на нічний домашній арешт.

А 25 вересня Печерський суд Києва ухвалив рішення змінити запобіжний захід екснардепу Тетяні Чорновол з нічного домашнього арешту на особисте зобов’язання.