Топ-чиновникам обмежили можливості виїжджати з України під час війни

Відповідний указ підписав Володимир Зеленський
Важливо
Топ-чиновникам обмежили можливості виїжджати з України під час війни
Прикордонник фото: пресслужба ДПСУ
24 Січня 2023, 11:24
читать на русском

Президент України Володимир Зеленський у понеділок, 23 січня, підписав указ, який передбачає обмеження на виїзд за кордон для низки чиновників. Зокрема, такі обмеження застосовують щодо депутатів та міністрів.

Про це повідомив президент Зеленський, відповідний документ, розміщено на сайті глави держави.

Згідно з указом голови держави, Кабмін протягом п'яти днів повинен буде внести зміни до правил перетину кордону. Тепер виїзд з України лише в рамках відрядження запровадять для: членів Кабміну та їх заступників, керівників центральних органів виконавчої влади та їх заступників, керівника Офісу президента та його заступників, керівників інших допоміжних органів та служб, утворених президентом України та їх заступників, голови СБУ та його заступників.

Також до списку людей, до яких застосовуються обмеження, увійшли: голова та члени Національної ради України з питань телебачення та радіомовлення, голова та члени Рахункової палати, голова та члени Центральної виборчої комісії, голова та інші члени державних колегіальних органів, секретар РНБО та його заступники, народні депутати України, уповноважений ВР та його представники, голова НБУ та його заступники, постійний представник президента України в АР Крим та його заступники.

При цьому обмеження застосовують щодо: голів місцевих державних адміністрацій, їх заступників, суддів КСУ, суддів, прокурорів, керівників інших державних органів та їх заступників, а також керівників структурних підрозділів державних органів, працівників, заброньованих на період мобілізації та воєнний час органами державної влади, іншими державними органами, органами місцевого самоврядування.

Нагадаємо, низка українських чиновників під час війни їздить за кордон на відпочинок та живе там розкішним життям. Останнім з  таких скандалів став відпочинок в Іспанії заступника генпрокурора України Олексія Симоненка. Останній вже написав заяву на звільнення.

Читайте також

1