IT-фахівцям можуть дозволити виїжджати за кордон: які умови

За кордон можливий виїзд лише на 2-3 тижні
Важливо
IT-фахівцям можуть дозволити виїжджати за кордон: які умови
IT-фахівці
20 Червня 2022, 12:12
читать на русском

Мінцифри у співпраці з Мінобороною, Мінекономікою та Генштабом ЗСУ розробляють механізм, який дозволить IT-фахівцям виїжджати на короткий термін за кордон під час війни.

Про це повідомив заступник міністра цифрової трансформації з питань розвитку IT Олександр Борняков в інтерв’ю ICTV.

Йдеться максимум про два-три тижні, але я думаю, що навіть якщо йтиметься про 5-7 робочих днів, цього буде достатньо, щоб вирішити питання і повернутися назад, – Олександр Борняков.

Він зазначив, що компаніям потрібно буде подавати обмежений список людей (не більше 10%), а Міноборони та Мінекономіки видаватимуть дозвіл на виїзд, у якому буде вказано країна відвідування та терміни, коли людина повинна повернутися в Україну.

Також деяких фахівців можна буде бронювати через "Дію".

Ми працюємо над тим, щоб принаймні якась частина компаній могла забронювати найбільш критичних співробітників, і вони могли й надалі виконувати свої зобов’язання перед клієнтами. На цей момент вдалося понад тисячу людей забронювати за стандартним механізмом, щоб зберегти бізнес та робочі місця для компаній, але IT-індустрія – це 280 тисяч осіб, - пояснив він.

Нагадаємо, в Україні змінилися правила перетину державного кордону військовозобовʼязаними особами віком від 18 до 60 років.

Читайте також