Трамп назвав біткоїн "шахрайством" та знизив його вартість

Колишній президент США хоче, щоб долар став світовою валютою
Трамп назвав біткоїн "шахрайством" та знизив його вартість
Дональд Трамп (фото: DW)
9 Червня 2021, 12:11
читать на русском

Колишній президент Сполучених Штатів Америки Дональд Трамп розглядає криптовалюту біткоїн як "шахрайство", яке впливає на вартість долара.

BBC передає, що у коментарі Fox Business Трамп заявив, що біткоїн став ще одним активом, який конкурує з американською валютою.

 Біткоїн виглядає як шахрайство... Я здивувався, адже при нас він коштував по 6 тисяч доларів і менше. Мені це не подобається, оскільки це ще одна валюта, яка конкурує з доларом. Я хочу, щоб долар був світовою валютою. Про це я завжди говорив, - зазначив Трамп.

За його словами, для США немає сенсу збирати всі біткоїни у світі, скоріше навпаки - потрібно подбати про статус долара через обмеження криптовалюти.

Думаю, вони (уряд США. - Ред.) повинні пред'явити до нього (біткоїна) дуже високі регуляторні стандарти, але валютою повинен бути долар, - заявив він.

Повідомляється, що висловлювання Трампа привели до падіння вартості криптовалюти більш ніж на 1,3 відсотка протягом години після інтерв'ю.

На початку червня, нагадаємо, колектив хакерів з Anonymous звинуватив генерального директора Tesla Ілона Маска в надмірному впливі на криптовалюти за допомогою заяв у Твіттері та записав відео з попередженням.

Читайте також

1