Трамп підірвав довіру до виборчого процесу – ОБСЄ

Через заяви чинного президента виникли проблеми
Трамп підірвав довіру до виборчого процесу – ОБСЄ
Дональд Трамп (фото: DW)
5 Листопада 2020, 14:08
читать на русском

Очільниця спеціальної комісії ОБСЄ з оцінки виборів у США Урсула Гачек заявила, що спостерігачі місії не бачать у штаті Пенсильванія серйозних порушень під час виборів президента США. Хоча про них заявляв чинний президент США Дональд Трампа.

Про це заявила в коментарі виданню DW.

Ми зареєстрували тільки один інцидент: працівник пошти викинув посилку, в якій, серед іншого, були бюлетені, призначені для виборців. Однак важливо інше - ми не знайшли свідчень про системні порушення при обробці надісланих поштою бюлетенів, - сказала вона.

Читайте також

Однак Гачек спантеличена необґрунтованими обвинуваченнями з боку президента США.

Своїми заявами (Трамп. - ред.) підірвав довіру до виборчого процесу. Це - факт, і ми занесли його в протокол, - уточнила вона.

На її думку, робота спостерігачів допоможе відновити довіру до системи.

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що перемога Джозефа Байдена в Мічигані та Вісконсині, яка прогнозується з великою ймовірністю, дозволить йому отримати необхідні голоси, аби стати президентом США. Зараз у нього 264 з 270 голосів вибірників.

Також повідомлялося, що у деяких американських містах виникли акції протесту у зв’язку з визначенням підсумків виборів у ключових штатах.