Травень пройде без погодних катаклізмів: прогноз Укргідрометцентру

Температура та опади триматимуться у межах норми
Травень пройде без погодних катаклізмів: прогноз Укргідрометцентру
28 Квітня 2023, 19:58
читать на русском

Травень 2023 принесе в Україну погоду у межах кліматичної норми.

Про це свідчить прогноз Українського гідрометцентру.

"Середня місячна температура передбачається 14-18° тепла, в горах 10-13°, що близько до норми", - йдеться у повідомленні.

Щодо опадів, то їх місячна кількість очікується  35-72 мм, що в межах норми. Лише на Закарпатті та Прикарпатті випаде 132-170 мм опадів, що дещо більше за норму.

Альтернативні прогнози не надто відрізняються від прогнозу Укргідрометцентру.

Зокрема народний синоптик Станіслав Щедрін передбачає, що наприкінці весни українцям періодично дошкулятимуть дощі й навіть грози. За його даними, прогнозуються зливи з грозами, іноді потужними, періодично зі шквалами та градом. Інколи, за словами народного синоптика, навіть можливі торнадо, особливо у другій половині травня та у першій половині червня.

За даними світового погодного порталу Wisemeteo, у Києві травень буде теплим, але скупим на опади. За прогнозом, у столиці в останній місяць весни очікується нестабільна та мінлива погода. Часом температура коливатиметься від +6°C до +19°C. Середня температура за місяць становитиме 15°C, потім до кінця місяця поступово підвищиться і поступиться місцем літу.

Нагадаємо, за прогнозами метеорологів, світ може побити новий рекорд середньої температури у 2023 або 2024 роках через зміну клімату та очікуваним поверненням погодного явища Ель-Ніньо.

1