Третина українців хоче залишити сезонний перехід часу - опитування

Решта громадян України відмовилась би від нього
Третина українців хоче залишити сезонний перехід часу - опитування
Годинник (фото: Pexels)
28 Жовтня 2021, 20:53
читать на русском

32% українців вважають правильним нічого не змінювати й залишити сезонний перехід часу. 

Про це свідчать дані опитування Research & Branding Group.

Тим часом 42% є прихильниками відмови від сезонного переходу часу. Проте, 25% із них вважають правильним відмовитись від переходу на зимовий час, а 17% - відмовитись від переходу на літній час.

Як відзначають соціологи, в порівнянні з жовтнем 2011 року громадська думка щодо вирішення "тимчасового питання" змінилася несуттєво: на 6% зменшилася кількість прихильників скасування зимового часу і на стільки ж збільшилася кількість бажаючих збереження нинішнього status quo.

Опитування компанії Research & Branding Group проводилося з 14 по 25 жовтня 2021 року серед 1800 респондентів по всій Україні, за винятком окупованих Росією територій. Максимальна похибка вибірки не перевищує 2,4%.

Нагадаємо, що 3 березня Верховна Рада України ухвалила за основу проєкт Закону про обчислення часу в Україні (проєкт №4201).

Стаття 5 цього законопроєкту передбачає, що сезонний перехід часу в Україну скасовується. Водночас пропонується зафіксувати в Україні зимовий час (UTC +2 за міжнародною системою Coordinated Universal Time). Проте законопроєкт у цілому депутати не проголосували.

Читайте також наш матеріалУкраїна може скасувати перехід на літній час: до чого тут РФ та чому це допоможе увійти в ЄС 

Читайте також

1