Три країни ЄС виступили проти надання Україні статусу кандидата на членство

Остаточно рішення про надання статусу кандидата у члени ЄС ухвалять 24 червня
Важливо
Три країни ЄС виступили проти надання Україні статусу кандидата на членство
Прапори України та ЄС Фото: Верховна Рада України
9 Червня 2022, 19:12
читать на русском

Три країни Європейського союзу виступили проти надання Україні статусу кандидата на членство.

Про це повідомила віцепрем’єр-міністерка з європейської та євроатлантичної інтеграції Ольга Стефанішина, передає DW.

Загалом приблизно сім країн Євросоюзу – це не східноєвропейські та не балтійські країни, як ви можете собі уявити, – висловлювали пропозиції щодо якогось іншого формату, пропонуючи екстракандидатство чи умовне кандидатство. Було дуже багато різних пропозицій, але фактично є три основні країни, які сьогодні не хочуть давати зелене світло для України, - сказала Ольга Стефанішина.

Вона не зазначила, про які саме країни йде мова, адже це може нашкодити ухваленню остаточного рішення щодо надання статусу кандидата у члени ЄС 24 червня. За словами Стефанішиної, 24 червня жоден лідер ЄС не зможе відмовити Україні.

Ми наполягаємо, що рішення про надання Україні статусу кандидата – це лише початок процесу, і не треба весь свій політичний скептицизм і капітал витрачати на протистояння цьому. Це початок процесу, це шанс, яким Україна або скористається, або не скористається, - додала вона.

Нагадаємо, вчора, 8 червня, члени Європейського парламенту проголосували за надання Україні статусу кандидата на вступ до Європейського союзу.

Читайте також

1