Тривала маже три години: лікарі на Закарпатті провели унікальну операцію

Чоловік травмував обличчя болгаркою
Тривала маже три години: лікарі на Закарпатті провели унікальну операцію
Операція, трансплантація (Oleg Samchuk/Facebook)
6 Червня 2022, 20:26
читать на русском

У Закарпатській обласній клінічній лікарні ім. А. Новака лікарі опікового відділення провели складну операцію чоловіку, у якого сталася виробнича травма.

Повідомляється, що 26 травня у селі Павшино Мукачівського району чоловік працював з болгаркою, яка вислизнула з його рук та пошкодила його обличчя.

Служба Мукачівської станції екстреної медичної допомоги оперативно виїхала на місце пригоди, надала потерпілому першу медичну та невідкладну допомогу й доправила до Ужгорода. Лікарі опікового відділення обласної лікарні на чолі з Андрієм Погоріляком негайно приступили до хірургічного втручання. Вони провели реплантацію носа, відновили шкірні покрови, дихання і кровообіг у травмованих ділянках. Операція тривала 2,5 години. Фахівці задоволені результатом та називають виконану роботу відмінною, - розповіли у Закарпатській облраді.

За словами головного лікаря обласної клінічної лікарні Юрія Яцини, наразі чоловік почувається добре та готується до виписки.

Нагадаємо, минулого року у Львові провели унікальну операцію за "біблійною" технологією 6-річному хлопчику, який зазнав численних травм після дорожньо-транспортної пригоди. Тоді лікарі його врятували, але дитина втратила можливість дихати самотужки та говорити.

Читайте також

1