Трьох "чорних лісорубів" на чолі з депутатом міськради судитимуть у Харківській області

Сума збитків, завданих державі, складає майже 800 тис. грн
Трьох "чорних лісорубів" на чолі з депутатом міськради судитимуть у Харківській області
Зрубані дерева Фото: khar.gp.gov.ua
13 Серпня 2021, 10:50
читать на русском

У Харківській області судитимуть "чорних лісорубів" на чолі з депутатом міської ради, які завдали збитки державі у сумі майже 800 тис. грн.

Про це повідомила пресслужба Харківської міської прокуратури.

Зазначається, що обласна прокуратура скерувала до суду обвинувальний акт щодо чотирьох членів організованої групи за фактом незаконної порубки дерев, що спричинила тяжкі наслідки (ч. 3 ст. 28 ч. 4 ст. 246 КК України). З метою відшкодування збитків накладено арешт на майно підозрюваних на суму 1 млн 60 тис. грн та подано позов на суму майже 800 тис. грн.

Під час досудового розслідування було встановлено, що депутат Богодухівської міської ради Харківської області, підшукавши трьох співучасників, створив організовану групу для систематичної вирубки дерев в лісозахисних смугах у Богодухівському районі.

Зрубані дерева "ділки" продавали та отримували прибуток "собі у кишеню". Сума збитків, завданих державі, складає майже 800 тис. грн.

Зрубані дерева

Зрубані дерева Фото: khar.gp.gov.ua

Як з'ясувало слідство, впродовж 2020-2021 років організована група, використовуючи бензопили та вантажний автомобіль "ГАЗ-53", здійснила вирубку 86 дерев породи "ясен".

"Чорним лісорубам" загрожує покарання у вигляді позбавлення волі на строк від п’яти до семи років.

Нагадаємо, що у Сумській області троє місцевих мешканців, які займалися незаконною вирубкою лісу, вбили спільника, який зізнався поліції у причетності їх до злочину.

Читайте також

1