Трьох кримських татар у Росії відправили у колонію

Енвера Омерова, Різі Омерова та Айдера Джеппарова звинуватили у тероризмі
Головне
Трьох кримських татар у Росії відправили у колонію
Суд над мешканцями Криму у РФ Фото: сторінка Рефата Чубарова у Фейсбуці
12 Січня 2021, 13:04
читать на русском

12 січня 2021 року Південний окружний військовий суд в Ростові-на-Дону (Росія) засудив трьох кримських татар до 13, 17 та 18 років колонії за звинуваченнями в тероризмі на релігійній основі.

Про це повідомив голова Меджлісу кримськотатарського народу Рефат Чубаров на своїй сторінці у Фейсбуці.

За його інформацією, на кінцевому засіданні російського суду було винесено вироки:

  • Енверу Омерову (1961 року народження)  - 18 років ув’язнення з утриманням у колонії суворого режиму
  • Різі Омерову (1988 року народження) 13 років ув’язнення з утриманням у колонії суворого режиму
  • Айдеру Джеппарову (1980 року народження) 17 років ув’язнення з утриманням у колонії суворого режиму.

Читайте також

Чубаров закликав президента України, Верховну Раду, Кабмін, а також лідерів політичних партій і громадських організацій України виступити з оприлюдненням конкретних дій, які пропонуються ними у зв'язку з черговим пожорсткішанням репресій і переслідувань кримськотатарського народу російськими окупантами.

Меджліс кримськотатарського народу докладатиме і далі всіх зусиль, спрямованих на звільнення кримських політичних в'язнів з російських тюрем та якнайшвидшої деокупації Криму, - сказав він.

Також сьогодні стало відомо, що на Керченському мосту російські окупанти затримали понад 120 кримських татар, які прямували до Ростова-на-Дону на оголошення вироку фігурантам так званої "справи Хізб ут-Тахрір".

"Кримська солідарність" повідомляє, що людей зупиняли на в'їзді на міст і не пускали у напрямку Ростова. У них забирали паспорти та документи на машини.

Читайте також

За даними російського слідства, у 2017 році кримські татари нібито організували на території Білогірського району в Криму осередок "Хізб ут-Тахрір" та переконували земляків вступати в організацію і при цьому таємно створювали умови для "насильницького захоплення влади та зміни конституційного ладу РФ".

Енвера Омерова, Різі Омерова та Айдера Джеппарова затримали у Криму в червні 2019 року. Російське слідство інкримінувало їм звинувачення про участь в діяльності терористичної організації.

Читайте також наш матеріал: "12 років за "шпигунство": за що Росія засудила українського ексфутболіста"