Трудових рабів звільнили поліцейські в Одеській області - відео

Люди за їжу та алкоголь працювали на фермерське господарство
Трудових рабів звільнили поліцейські в Одеській області - відео
Трудові раби в Одеській області Фото: od.npu.gov.ua
9 Листопада 2021, 20:40
читать на русском

12 людей визволили з трудового рабства поліцейські в Одеській області.

Як повідомили у поліції, "рабовласники" заманювали людей, що перебували у складних життєвих умовах та не мали постійного місця проживання, на роботу, обіцяючи гідну зарплату, їжу та житло. Однак "завербованим" доводилося жити у нелюдських умовах та отримувати за роботу лише їжу та алкоголь. "Заробітчани" працювали по 16 годин на добу.

Встановлено, що до складу злочинної групи входило троє осіб. За даними слідства, вони пропонували своїм жертвам роботу, пов’язану з вирощуванням та збором сільськогосподарської продукції на території Одещини, обіцяючи заробітну плату у розмірі від 7000 до 12000 грн на місяць, а також безплатне житло та харчування.

Завербованих людей автотранспортом доставляли на територію фермерського господарства в селище Старокозаче Білгород Дністровського району, де розселяли у будинках непридатних для проживання. Щодня люди тяжко працювали на польових роботах, проживали в бараках, а весь їх "заробіток" обмежувався харчуванням сумнівної якості 2-3 рази на добу та алкогольними напоями, - розповіли у поліції.

На території, де проживали завербовані, за ними постійно наглядали так звані "бригадири", які контролювали суворі правила. Самостійно залишити територію потерпілі не могли, а в разі непокори до них застосовували фізичне насильство.

В рамках розслідування за місцями мешкання фігурантів та у будинках, де незаконно утримували громадян правоохоронці провели 8 санкціонованих обшуків. За результатами яких вилучено речові докази, які підтверджують протиправну діяльність. На момент обшуків у трудовому рабстві перебувало 12 осіб, які наразі визволені. П’ять з яких вже звернулися до правоохоронних органів зі заявами про вчинення відносно них злочину, - кажуть у поліції.

Також в рамках проведених заходів на території поліцейські виявили мешканця Закарпатської області, 1986 року народження, який переховувався від суду з метою уникнення покарання за скоєння кримінального правопорушення, передбаченого ч. 3 ст. 185 Кримінального кодексу України.

Злочинцям загрожує покарання у вигляді обмеження або позбавлення волі на строк до п’яти років.

Нагадаємо, на початку вересня в Україні затримали групу з п'яти "рабовласників", які утримували в нелюдських умовах та змушували працювати за їжу 120 людей.

Читайте також