Туреччина виготовлятиме в Україні військові безпілотники

В Україні будуть працювати українські інженери та конструктори
Туреччина виготовлятиме в Україні військові безпілотники
Безпілотник (фото з відкритих джерел)
26 Жовтня 2020, 04:04
читать на русском

Українська влада шукає майданчик для розміщення турецького підприємства компанії Bayrаktar, на якому та планує виготовляти військові безпілотні літальні апарати (БПЛА).

Про це повідомив віцепрем'єр-міністр з питань стратегічних галузей промисловості Олег Уруський.

Уруський зазначив, що спочатку турецька сторона була готова розмістити виробництво на одному з підприємств державного Укроборонпрому, але потім вирішила знайти окремий майданчик.

Він наголосив, що на підприємстві Bayrаktar в Україні будуть працювати українські інженери та конструктори, і воно отримає право продажу БПЛА як на українському, так і на інших ринках.

Віцепрем'єр також повідомив, що наразі розглядають можливість спільного виробництва з Туреччиною пересувних протитанкових ракетних комплексів і організацію спільного підприємства в Туреччині, яке виготовлятиме авіаційні двигуни, як для БПЛА, так і для вертольотів і ймовірного нового турецького бойового літака.

Якщо їхня продукція — то локалізація у нас, наша продукція — локалізація у них, — зазначив Уруський.

Уруський анонсував створення кількох спільних підприємств, зокрема "в морській тематиці". Каже, що у Міноборони України цікавляться турецькими корветами. Детальних перемовин ще не було, але перший корвет може бути побудований в Туреччині, а решта вже на українському підприємстві.

Читайте також

Нагадаємо, що 16 жовтня Президент України Володимир Зеленський відвідав з робочим візитом Турецьку Республіку (м. Стамбул). Вони обговорили широкий спектр питань взаємин між Україною й Туреччиною, а також підписали низки двосторонніх документів