Турецька компанія передасть Україні безплатно Bayraktar, гроші на який збирали поляки 

Зібрані на безпілотник гроші витратять на гуманітарні цілі
Турецька компанія передасть Україні безплатно Bayraktar, гроші на який збирали поляки 
Байрактар Фото: https://mobile.twitter.com/baykartech
28 Липня 2022, 15:02
читать на русском

Турецька компанія BAYKAR не продаватиме Польщі Bayraktar, гроші на який збирали активісти. Компанія вирішила надати безпілотник безплатно.

Про це повідомив ініціатор збору коштів, журналіст Славомір Сєраковський у Фейсбуці.

Раніше у Польщі волонтери оголосили про збір коштів на Bayraktar. В рамках акції "Купімо Україні Bayraktar" було зібрано близько 10,6 млн дол. США.

У своєму листі компанія BAYKAR подякувала всім полякам, які підтримали цю важливу акцію.

Ми вражені, що сотні тисяч поляків взяли участь у організованій акції. Ми хочемо стати частиною цього руху людської солідарності. Ми безплатно пожертвуємо українцям безпілотник Bayraktar TB2, щоб вони могли захищати батьківщину найкращим чином. А ми будемо стежити за призначенням коштів, зібраних українськими благодійними організаціями для цілей, які служать зміцненню України, - йдеться в листі.

Журналіст Славомір Сєраковський повідомив, що участь у збиранні коштів на "Байрактар" для України взяли участь понад 200 тисяч осіб та організацій.

За домовленістю з українською та турецькою сторонами, ми спрямуємо зібрані кошти на гуманітарну допомогу українському суспільству, яке зазнає страшних жертв. Надлишок, тобто приблизно 1,8 млн злотих, згідно з описом збору, ми передамо до фонду Збройних сил України. Підсумовуючи: загалом наша фінансова підтримка України становить приблизно 50 000 000 злотих, — додав Сєраковський.

Нагадаємо, що 22 червня телеведучий і волонтер Сергій Притула та блогер Ігор Лаченков відкрили збір коштів, в якому попросили українців зібрати 450 млн гривень на три БПЛА Bayraktar. Але українці лише за три доби зібрали 600 млн гривень, тому з трьох запланованих планували купити чотири.

27 червня компанія Baykar оголосила, що не візьме гроші за БПЛА, оскільки зворушені солідарністю українців щодо збору коштів через благодійний фонд Сергія Притули. Українці їх отримають безплатно.