Турецьке МЗС порівняло ситуацію в Нагірному Карабасі з Україною

Мевлют Чавушоглу заявив про готовність Туреччини в будь-який момент надати допомогу Азербайджану
Турецьке МЗС порівняло ситуацію в Нагірному Карабасі з Україною
Фото: salamnews
30 Вересня 2020, 14:58
читать на русском

Глава МЗС Туреччини Мевлют Чавушоглу порівняв ситуацію в Карабасі з подіями в Україні і в Грузії. Також додав, що Азербайджан має достатньо сил для самостійного досягнення своїх цілей в Нагірному Карабасі.

Про це повідомило інформагентство Інтерфакс.

Міжнародна громадськість повинна ставитися до ситуації в Азербайджані так само, як до подій в Україні і в Грузії, - вважає міністр Чавушоглу.

За його словами, Азербайджан має достатньо сил для самостійного досягнення своїх цілей у Нагірному Карабасі, але за необхідності Туреччина надасть підтримку Азербайджану в будь-який час і в будь-якому місці.

Читайте також

Глава турецького МЗС виступив із заявою після того, як президент Франції Еммануель Макрон застеріг Туреччину від необдуманих дій, які загострюють ситуацію в Нагірному Карабасі.

Нагадаємо, що у Нагірному Карабаху та у Вірменії ввели воєнний стан через загострення ситуації на кордоні з Азербайджаном. На азербайджано-вірменському кордоні знову спалахнули бойові дії. Вірменія звинувачує Азербайджан у нападі на Нагірний Карабах, а Азербайджан заявляє, що почав контрнаступальну операцію своїх військ по всій лінії фронту.

1