Азербайджан повідомив про кількість загиблих мирних жителів під час конфлікту в Нагірному Карабасі

35 мирних жителів були госпіталізовані, 12 осіб померли
Азербайджан повідомив про кількість загиблих мирних жителів під час конфлікту в Нагірному Карабасі
Фото: Прокуратура Азербайджану
29 Вересня 2020, 20:41
читать на русском

Кількість мирних жителів Азербайджану, вбитих внаслідок чергового військового конфлікту в Нагірному Карабасі, зросла до 12, ще 35 мирних жителів були госпіталізовані з різними пораненнями. Про це повідомляє Прокуратура Азербайджану.

В результаті масштабного артилерійського обстрілу мирного населення Азербайджану збройними силами противника за вказівкою військово-політичного керівництва Вірменії до даного часу в цілому 35 мирних жителів були госпіталізовані з різними пораненнями, 12 осіб померли, - йдеться у повідомленні відомства.

В результате масштабного артиллерийского обстрела мирного населения Азербайджана вооруженными силами противника по...

Gepostet von Azərbaycan Respublikasının Baş Prokurorluğu am Dienstag, 29. September 2020

Як зазначається у повідомленні, співробітниками органів прокуратури проводяться всі можливі в бойових умовах оперативно-слідчі дії, в тому числі призначаються відповідні експертизи для визначення ступеня тяжкості тілесних ушкоджень постраждалих осіб і розміру збитків, нанесених об'єктам цивільної інфраструктури.

Читайте також

Нагадаємо, 27 вересня повідомлялося, що на азербайджано-вірменському кордоні знову спалахнули бойові дії. Вірменія звинувачує Азербайджан у нападі на Нагірний Карабах, а Азербайджан заявляє, що почав контрнаступальну операцію своїх військ по всій лінії фронту.

Пізніше стало відомо, що у Нагірному Карабаху та у Вірменії ввели воєнний стан через загострення ситуації на кордоні з Азербайджаном.

Своєю чергою, Азербайджан заявив, що військові взяли під контроль чотири селища Фізулінського району і два села Джебраїльського району у Нагірному Карабасі, та повідомив про введення воєнного стану у деяких регіонах. Пізніше офіційний Баку заявив про 550 вбитих вірменських військових.

Міністр закордонних справ Туреччини Мевлют Чавушоглу заявив, що Анкара готова підтримати Азербайджан як в переговорному процесі, так і "на полі бою".

1