Турецький ударний безпілотник випробували в Україні (відео)

Випробування відбувались на аеродромі під Миколаєвом
Турецький ударний безпілотник випробували в Україні (відео)
розвідувально-ударний безпілотний комплекс Bayraktar TB2 (Фото: Defense express)
16 Липня 2021, 18:47
читать на русском

На аеродромі під Миколаєвом впродовж декількох днів тривали випробовування усіх безпілотних апаратів, що входять до розвідувально-ударного безпілотного комплексу Bayraktar TB2 від турецької оборонної компанії Baykar Defence.

Про це повідомила пресслужба Міністерства оборони України.

За словами заступника міністра оборони України Олександра Миронюка, поставка першого комплексу у липні відбулась із випередженням графіка.

Під час випробувань ударний оперативно-тактичний комплекс Bayraktar TB2 виконав низку навчально-бойових завдань, продемонструвавши очікувано високі результати. Комплекси Bayraktar TB2 на порядок посилять спроможності Військово-Морських Сил України у захисті південних рубежів нашої країни. Національний флот отримав оновлену версію комплексу Bayraktar ТВ2, радіус дії якого складає 300 кілометрів, замість 150 кілометрів, як у попередніх версіях, - сказав Миронюк.

Заступник міністра наголосив, що оператори Bayraktar зі складу ВМС України пройшли навчання в Туреччині. Наразі під наставництвом турецьких інструкторів вони завершують підготовку уже в Україні.

Особливостями поставленого до України комплексу є наявність мобільної, стаціонарної та морської станції управління БПЛА у складі.

Нагадаємо, що військово-Морські Сили України отримали перший розвідувально-ударний безпілотний комплекс Bayraktar TB2 від турецької оборонної компанії Baykar Defence. Український флот отримав оновлену версію комплексу Bayraktar ТВ2, радіус дії котрої складає 300 кілометрів, замість 150 кілометрів як у попередніх версіях.

Bayraktar ТВ2 будуть виконувати для ВМС України розвідувальні операції, видачу цілевказівок, і також – виконувати ураження противника з повітря.

Читайте також

1