Тютюновий магнат Кауфман вийшов із СІЗО під заставу

За Кауфмана внесли 129 мільйонів гривень
Важливо
Тютюновий магнат Кауфман вийшов із СІЗО під заставу
Борис Кауман
8 Грудня 2022, 17:17
читать на русском

Борис Кауфман, якого Вищий антикорупційний суд взяв під варту після судового засідання 7 грудня, вийшов під заставу. Сума застави в розмірі 129 млн гривень була сплачена в той же день о 14:30.

Про це повідомляє РБК-Україна із посиланням на адвоката Кауфмана.

Повідомляється, що наразі бізнесмен звільнений з під варти й перебуває в Києві.

Напередодні Вищий антикорупційний суд заарештував бізнесмена Бориса Кауфмана. Альтернатива – 129 млн грн застави. Прокурор САП просив не визначати заставу, проте суд іншої думки.

Адвокати також зазначили, що на сьогодні мають лише повідомлення про підозру від НАБУ. Втім самих злочинів та фактів порушень у підозрі не описано, а до трьох ймовірних епізодів, про які йде мова, Кауфман не має жодного відношення.

Адвокати також додали, що в наданих слідством до Вищого антикорупційного суду матеріалах, немає фактичних даних про вчинення Кауфманом протиправних діянь.

"Висунуті обвинувачення є абсолютно безпідставними і нічим не обгрунтованими", - стверджують адвокати.

Нагадаємо, 5 грудня 2022 року НАБУ і САП затримали бізнесменів Кауфмана і Грановського. За версією слідства, восени 2021 року, після викриття детективами НАБУ та прокурорами САП злочинної організації, що спеціалізувалася на корупційних схемах незаконного вибуття майна з комунальної власності Одеси, на її місті з'явилася нова.

Ця організація взяла під контроль практично всі питання економічного життя міста, серед яких взаємодія з забудовниками, закупівлі коштом місцевого бюджету, діяльність комунальних підприємств, інші аспекти взаємодії з бізнесом. Задля безперебійності реалізації поставлених цілей організатори налагодили процес системного підкупу чиновників та депутатів місцевої ради, про що свідчать докази, здобуті НАБУ і САП під час розслідування.

Слідством установлено, що з осені 2021 року учасники злочинної організації контролювали питання забудови в Одесі, розпорядження коштами місцевого бюджету, а також діяльність комунальних підприємств та їхню взаємодію з приватним сектором ринку.

Фактично злочинна організація тримала під контролем усі значні бюджетні витрати Одеси та погоджувала основні питання порядку денного сесій Одеської міської ради.

Для реалізації злочинних дій особи налагодили процес системного підкупу чиновників та депутатів місцевої ради, які й забезпечували ухвалення потрібних рішень органом місцевого самоврядування.

На сьогодні викрито двох організаторів злочинної схеми та їхню довірену особу. Наразі встановлюються інші причетні до діяльності цієї злочинної організації.

Читайте також