У 2023 році пільги на ЖКП надаватимуться виключно у грошовій формі

Наданням пільг займатиметься Пенсійний фонд України
У 2023 році пільги на ЖКП надаватимуться виключно у грошовій формі
Фонд, гроші (Фото: pexels)
16 Січня 2023, 09:12
читать на русском

Пільги на житлово-комунальні послуги з 1 січня 2023 року надаються виключно у грошовій готівковій формі органами Пенсійного фонду України.

Про це повідомляє пресслужба ПФУ.

Тим пільговикам, які до грудня 2022 року вже отримували відповідні пільги у готівковій формі, а також тим, які звернулися за наданням виплати починаючи з грудня 2022 року, ПФУ перерахує кошти на їх рахунки в банках або для виплати через "Укрпошту". Це залежить від способу виплати, обраного одержувачем пільги.

Пенсіонерам, які до грудня 2022 року отримували пільги у грошовій безготівковій формі, виплата здійснюватиметься шляхом перерахування коштів на їх пенсійні рахунки в банках або через відділення "Укрпошти", де людина одержує пенсію.

Громадянам, які до грудня 2022 року отримували пільги у грошовій безготівковій формі і не є пенсіонерами, кошти на виплату пільг перераховуються на їх поточні рахунки, відкриті Пенсійним фондом України в Ощадбанку. Про відкриття такого рахунка в банку, органи Пенсійного фонду України інформують пільговика.

Щоб одержати кошти з такого рахунку, потрібно особисто звернутися до "Ощадбанку" для укладення договору банківського рахунка.

Якщо ж пільговик бажає отримувати кошти на виплату пільг на рахунок, відкритий в іншому банку, або через відділення "Укрпошти", він має звернутися із відповідною заявою до територіального органу Пенсійного фонду України в обраний спосіб:

  • особисто до будь-якого сервісного центру головного управління Пенсійного фонду України (перелік діючих сервісних центрів за посиланням);
  • поштою;
  • через особистий кабінет на веб-порталі електронних послуг Пенсійного фонду України.

Нагадаємо, мешканці гуртожитків до 31 березня отримуватимуть газ по пільговій ціні. Зокрема, вони сплачуватимуть 7,42 гривні за один кубічний метр (з урахуванням ПДВ, однак без вартості доставки). Як пояснили у компанії, підприємства, установи та організації, на балансі яких перебувають гуртожитки (чи інші житлові будинки, де проживають побутові споживачі) мають звернутися з письмовою заявою до ГК "Нафтогаз України" та надати відповідні довідки, яка підтверджує перебування на їх балансі будівель.

Читайте також

1