У березні 2021 року Україна не підпише угоду про відкритий авіапростір з ЄС - Кулеба

Через те, що угоду підготували ще у 2013 році, там є посилання на документи, які вже не існують
У березні 2021 року Україна не підпише угоду про відкритий авіапростір з ЄС - Кулеба
Літак Фото: Офіс президента
22 Лютого 2021, 19:52
читать на русском

Міністр закордонних справ Дмитро Кулеба заявив, що на початку березня цього року Україна та Європейський союз не підпишуть угоду про відкритий авіапростір, як планувалося раніше. Все тому, що документ потребує додаткового технічного погодження.

Про це він повідомив в етері телеканалу "Прямий".

Як повідомив Кулеба (досьє Дмитра Кулеби), у документі, який підготували ще у 2013 році, є посилання на документи, директиви Європейської комісії, які вже не існують. Відповідно такі неточності необхідно виправити, оскільки підписувати те, чого не існує, вони не можуть.

Ні, ще не можна (очікувати підписання на початку березня - ред.). Це абсолютно абсурдна історія про юристів Європейської комісії. В останній момент виявилось, що цей договір так давно, з 2013 року, лежав і чекав на підписання, що там у тексті зашиті посилання на документи Європейської комісії, директиви, які вже не існують. Вони не можуть підписувати те, що не існує. А просто так видалити - це зміна тексту, - пояснив він.

Читайте також

Міністр повідомив, що представники Євросоюзу пообіцяли, що угоду про відкритий авіапростір обов'язково підпишуть.

От це саме те, що сказали в Європейському союзі: "Вибачте, якось незручно вийшло, але ми обов'язково підпишемо". Я вже махнув на них рукою, кажу: "Ладно, давайте вже, тому що це вже просто смішно, - розповів Кулеба.

Нагадаємо, що президент Володимир Зеленський за результатами 22-го саміту Україна-ЄС у жовтні 2020 року заявив, що Угода про спільний авіапростір з ЄС може бути підписана 2021 року.

Також Зеленський заявив, що членство у Європейському Союзі перестало бути гіпотетичним – це питання часу, яке має вирішитися до кінця поточного десятиліття.

1