У Берліні поліція заборонила українські прапори на заходах 8 і 9 травня

Також заборонили радянську і російську символіку
У Берліні поліція заборонила українські прапори на заходах 8 і 9 травня
Акція українців в Берліні (Фото: Новинарня)
7 Травня 2022, 10:15
читать на русском

У Берліні поліція задля недопущення конфліктів заборонила використання символіки на заходах 8 і 9 травня, приуроченим до 77-ї річниці закінчення Другої світової війни та звільнення Німеччини від націонал-соціалізму.

Про це повідомили у пресслужбі поліції Берліна.

За словами начальника поліції Барбари Словік, концепція місії правоохоронців спрямована на досягнення двох цілей: захист гідного поминання на 15 пам'ятних місцях і меморіалах в Берліні із запобіганням будь-яких конфліктів в цих місцях, а також заходи проти "будь-якої форми підтримки, схвалення, виправдовування або навіть прославлення агресивної війни Росії проти України, особливо на зборах".

Правила на меморіалах включають, в тому числі заборону на демонстрацію такої символіки:

  • російські або українські прапори,
  • прапори СРСР,
  • георгіївські стрічки,
  • військова уніформа або частини форми також у видозмінених формах,
  • прапори із зображеннями території України без окупованих РФ територій,
  • прапори "Л/ДНР";
  • букви V, Z.
  • Також не можна виконувати марші або співати військові пісні, скандування, які, "можуть виправдовувати або прославляти війну в Україні".

Своєю чергою, посол України в Німеччині Андрій Мельник розкритикував владу Берліна за таке рішення. Він назвав це ляпасом всьому народу України.

Про це він сказав у інтерв'ю редакційному об'єднанню RedaktionsNetzwerk Deutschland.

Ми шоковані тим, що берлінська поліція заборонила 8 та 9 травня носіння українських прапорів. Це ляпас Україні та ляпас українському народу. Це не лише свідчить про відсутність такту, а є катастрофічним політичним рішенням", - заявив Мельник.

Він підкреслив, що на цьому тлі запевнення Німеччини у солідарності з Україною виглядають порожнім звуком.

У столиці заборонено публічне носіння українського прапора, як і російського, під яким день і ніч здійснюються найгірші воєнні злочини проти мирного українського населення та десятків тисяч українців, жінок і дітей, холоднокровно вбитих, це величезний скандал" - зазначив Мельник.

При цьому він також пояснив, що можна зрозуміти зусилля поліції щодо забезпечення безпеки, але той факт, що "жертву і злочинців прирівнюють, просто обурює".

Посол України закликав місцеву владу Берліна "негайно скасувати це сумнівне рішення".

Нагадаємо, раніше посол України Андрій Мельник, який назвав канцлера Німеччини Олафа Шольца "ображеною ковбасою", відмовився вибачатися. Як відомо, Мельник розкритикував канцлера Німеччини Олафа Шольца, бо той відмовився їхати до України.

Читайте також

1