У Білорусі минулої неділі затримали вісьмох журналістів

Затримання представників ЗМІ відбувалися в Мінську і Вітебську
У Білорусі минулої неділі затримали вісьмох журналістів
Протести у Мінську Фото: Tut.by
9 Листопада 2020, 09:33
читать на русском

Вісьмох журналістів затримали в Білорусі в ході чергової недільної акції протесту 8 листопада. Затримання представників ЗМІ відбувалися в Мінську і Вітебську.

Як повідомили у пресслужбі Білоруської асоціації журналістів (БАЖ), 8 листопада були затримані журналіст БелаПАН Ян Авсеюшкін, фотокори Віктор Толочко (Sputnik Білорусь) і Святослав Зоркий ( "Комсомольська правда в Білорусі"). Також затримали журналістів Артема Ляву і Євгена Шапчицю.

У Вітебську була затримана журналістка "Белсат"Олена Шабуня. Її звинувачують у співпраці з не акредитованим в країні іноземним ЗМІ (ст. 22.9 КоАП).

Крім того, у Партизанський РВВС Мінська були доставлені двоє російських журналістів.

Читайте також

За інформацією БАЖ, залишаються під вартою Артем Лява, Євген Шапчиця і Ян Авсеюшкін.

Всього ж з 9 серпня в Білорусі зафіксовано вже понад 300 затримань співробітників ЗМІ.

Нагадаємо, у неділю, 8 листопада, у Мінську відбувся опозиційний "Марш народовладдя". В акціях брало участь кілька тисяч чоловік. Їх активно затримували і розганяли силовики.

Білоруський правозахисний центр "Весна" повідомив, що число затриманих на акціях протесту в Білорусі перевищило тисячу осіб.

Як відомо, у Білорусі вже третій місяць тривають акції протесту проти підсумків виборів президента, які пройшли 9 серпня. Переможцем був оголошений чинний глава держави Олександр Лукашенко, який займає цей пост з 1994 року. Учасники акцій не визнали оголошені владою підсумки виборів, вважають їх сфальсифікованими.