У Білорусі запровадили жорстке регулювання цін на ліки та продукти

Це пов'язано зі швидким ростом інфляції у січні цього року
У Білорусі запровадили жорстке регулювання цін на ліки та продукти
Магазин, люди Фото: TUT.by
25 Лютого 2021, 04:02
читать на русском

У Білорусі уряд запровадив істотні обмеження щодо зростання цін на соціально значущі товари й деякі ліки.

Як повідомляє TUT.by, до кінця лютого виробники, постачальники й представники торгівлі не зможуть підвищувати ціни, а від 1 березня — підіймати їх не більше ніж на 0,2% на місяць.

Підвищення цін вище 0,2% на місяць можливе лише за погодженням з комісією з питань державного регулювання ціноутворення при Раді міністрів.

На 62 позиції продуктів та непродовольчих товарів, що входять до списку соціально необхідних, вводитимуться обмеження по зростанню цін. Це рис, гречка, перловка, вівсянка, пшоно, хліб, макарони, яловичина, свинина, деяка ковбаса, жива риба, деякі молочні продукти, яйця, картопля, розчинна кава, чай, цукор, сіль, сірники, туалетне мило, туалетний папір, підгузки.

Читайте також

Також обмежили підвищення цін на 50 позицій ліків.

Рішенню щодо цін передувало підвищення ПДВ на ліки, медичні вироби й деякі продукти, через що зросли роздрібні ціни, а фактична річна інфляція в січні розігналася до 7,7% при запланованому показнику в 5%.

Нагадаємо, що у Білорусі 16-річного Микиту Золотарьова засудили до п'яти років ув’язнення в колонії за "масові заворушення", 25-річного Дмитра Корнєєва - до восьми років, а 28-річного Леоніда Ковальова - до шести років за участь у протестах.

1