У Бразилії каратимуть жителів, які відмовляться робити щеплення від COVID-19

Примусово щеплення не робитимуть
У Бразилії каратимуть жителів, які відмовляться робити щеплення від COVID-19
Вакцина, коронавірус (фото: Pexels)
19 Грудня 2020, 09:32
читать на русском

Верховний суд Бразилії дозволив владі тиснути на громадян, які відмовляються робити щеплення від коронавірусу. Мова не йде про примусову вакцинацію.

Про це повідомляє видання Folha de S.Paulo.

У такій країні, як Бразилія, де майже 200 тисячі людей померло від COVID-19, збереження життя і здоров'я як окремо взятих людей, так і всього суспільства першочергово, - зауважив один із суддів.

Судді зазначили, що свідома відмова від вакцинації може негативно позначитися на колективному здоров'ї. Однак примусової вакцинації у Бразилії не буде, адже це буде порушувати Конституцію країни.

Читайте також

Людей без щеплення будуть карати забороною ходити у певні місця, або займатися певною діяльністю, поки не буде вакцини.

Федеральний Верховний суд вирішив, що вакцина проти COVID-19 може бути обов'язковою за наявності відповідного закону, - йдеться в рішенні суду.

Як відомо, станом на 18 грудня Бразилія на третьому місці у світі за кількістю випадків зараження коронавірусом. Від початку пандемії там зафіксували понад 7 млн випадків COVID-19, з них понад 184 тисяч смертей.

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що посольство України в Бразилії надіслало до бразильських державних інститутів запит щодо перспективи експорту вакцини від коронавірусу. Своєю чергою, посольство надало Україні інформацію щодо іноземних виробників, які тестують вакцину на території Бразилії.

1