У Британії затримали українців за перевезення нелегалів

Двох українців заарештували
У Британії затримали українців за перевезення нелегалів
Арешт Фото: Київська міська прокуратура
21 Листопада 2020, 09:36
читать на русском

Біля узбережжя Великої Британії затримали судно з українцями за перевезенням нелегалів затримали судно. Двох громадян України заарештували.

Про це повідомив начальник Департаменту протидії злочинності, пов'язаної з торгівлею людьми, та незаконній міграції Національної поліції Сергій Пантелєєв, передає Нацполіція.

Як відомо, 18 листопада біля узбережжя Східної Англії прикордонні сили Британії затримали риболовецьке судно. На ньому знаходилися 69 нелегальних мігрантів з Південно-Східної Європи.

Читайте також

Три члени екіпажу, зокрема двоє громадян України, заарештовані за підозрою у сприянні нелегальній міграції.

Зараз ми спільно з британськими колегами перевіряємо можливість причетності транснаціональних організованих угруповань до функціонування каналу нелегальної міграції. У той же час вивчаємо наявність вербування і залучення українців до злочинної діяльності. Ми вже неодноразово виявляли факти, коли наші громадяни ставали жертвами торгівлі людьми, - повідомив Пантелєєв.

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що в Іспанії викрили велику злочинну групу, яка торгувала зброєю з Російською Федерацією та відмивала кошти у європейських банках.
Розслідування злочинної діяльності тривало ще від 2018 року. Затримали торговців 12 листопада в іспанських регіонах Аліканте, Барселона та Валенсія.

1