В Іспанії затримали українців, підозрюваних у незаконній торгівлі російською зброєю

Російську зброю злочинці постачали в країни Африки та Близького Сходу
В Іспанії затримали українців, підозрюваних  у незаконній торгівлі російською зброєю
Контрабанда зброї (Фото: ТСН)
16 Листопада 2020, 10:23
читать на русском

В Іспанії викрили велику злочинну групу, яка торгувала зброєю з Російською Федерацією та відмивала кошти у європейських банках.

Про це йдеться в офіційному повідомленні Європолу.

Розслідування злочинної діяльності тривало ще від 2018 року. Затримали торговців 12 листопада в іспанських регіонах Аліканте, Барселона та Валенсія.

Під час обшуків іспанські силовики вилучили майна та коштів на 10 млн євро.

Злочинна група була добре організована і здійснювала комплексну злочинну діяльність у міжнародних масштабах, що включало і визволення з в’язниці капітана корабля, якого затримали у Греції за нелегальну торгівлю зброєю, - йдеться у повідомленні Європолу.

Читайте також

Серед семи затриманих - громадяни Іспанії, Латвії та України. Їх підозрюють у нелегальному перевезенні на торгових кораблях російської зброї та вибухівки - через Україну до зон конфліктів на півночі Африки та Близькому Сході, що заборонено ембарго ООН.

Контрабанду злочинці ховали серед зброї із законним походженням. Вантаж включав важке озброєння, включно з танками.

Гроші, отримані від продажу зброї, переказували на рахунки у європейські банки, найчастіше у Швейцарії та Великій Британії, а вже звідти - до Іспанії, де їх використовували під прикриттям легального бізнесу.

Нагадаємо, у Польщі затримали 12 українців, які працювали на незаконній тютюновій фабриці. Організована злочинна група діяла на території Любуського та Великопольського воєводств. Її члени з листопада 2019 року незаконно виробляли і торгували сигаретами.