У бюджеті видатки на вибори 2024 року не передбачені, — Кабмін

Україна готова розглядати формати від партнерів щодо питання проведення виборів
У бюджеті видатки на вибори 2024 року не передбачені, — Кабмін
Вибори
15 Вересня 2023, 17:26
читать на русском

У державному бюджеті на наступний 2024 рік не передбачено грошей на проведення виборів.

Прем'єр-міністр Денис Шмигаль про це розповів на засіданні уряду.

Він зауважив, що "уряд не виборний орган", і "вибори уряд цікавлять не менше". Втім в бюджеті на наступний рік на вибори не закладені кошти.

"Моя особиста думка співпадає з президентом - у нас немає юридичних механізмів і фізичних механізмів. Як голосувати людям в траншеях, в окопах, як балотуватися? Як спостерігачам спостерігати за виборами? Що робити людям на окупованих територіях, що робити з ВПО, це питання, на які відповіді ніхто не дав. Нам треба звільнити землі, а потім займатися політикою", - заявив Шмигаль.

Також очільник уряду акцентував, що вибори в умовах війни мають бути демократично визнаними та додав, якщо партнери знайдуть формати, то українська влада готова їх розглянути.

Як відомо, цього року в Україні мали б відбутися парламентські вибори. Їх заплановано на 29 жовтня 2023 року, але повномасштабне вторгнення РФ внесло свої корективи.

Нагадаємо, 29 жовтня 2023 року в Україні мали б відбутися парламентські вибори, однак під час дії воєнного стану така можливість заборонена законом. Також, вже у 2024 році в Україні мають відбутися президентські вибори. Вони були заплановані на кінець березня.

Читайте також

1