Зеленський натякнув, що балотуватиметься на другий термін

Відповідаючи на питання щодо страху програшу на виборах, Зеленський сказав: "Я нічого не боюся"
Головне
Зеленський натякнув, що балотуватиметься на другий термін
Зеленський Фото: president.gov.ua
31 Серпня 2023, 22:40

Президента України Володимира Зеленського запитали, чи піде він на другий термін, якщо вибори у 2024 році таки відбудуться. Однак прямої відповіді не було. Глава держави лише зазначив, що не покине свою країну під час війни.

Про це стало відомо із заяви Володимира Зеленського в інтерв'ю RTP.

За його словами, під час війни Україна юридично не має права проводити вибори. Однак президент додав, що "готовий вносити зміни до законодавства".

Відповідаючи на питання щодо страху програшу на виборах, Зеленський сказав: "Я нічого не боюся".

Водночас президент вважає, що вибори мають проходити повністю на території України, щоб мали можливість проголосувати військові та українці, які зараз знаходяться за кордоном.

"Ми не можемо позбавити їх голосу. Я хочу, щоб все було законно і прозоро, як і на попередніх виборах. Я не хочу це пропустити", - зазначив глава держави.

Також, за його словами, існує питання ризиків атаки РФ та необхідності захисту виборчих дільниць.

Відповідаючи на запитання, чи балотуватиметься він на виборах, Зеленський заявив, що не покине свою країну під час війни.

"У 2024 році, якщо триватиме війна, і якщо вибори відбудуться, я ніколи в житті не покину свою країну", - наголосив президент.

Нагадаємо, 29 жовтня 2023 року в Україні мали б відбутися парламентські вибори, однак під час дії воєнного стану така можливість заборонена законом. Також, вже у 2024 році в Україні мають відбутися президентські вибори. Вони заплановані на кінець березня.

Читайте також

1