У частині Нацгвардії на Київщині після удару в груди помер військовий: його підозрюваного колегу взяли під варту

Затриманий наказував загиблому робити відтискання від підлоги, а потім сказав стати “Струнко” та кулаком вдарив у груди
Головне
У частині Нацгвардії на Київщині після удару в груди помер військовий: його підозрюваного колегу взяли під варту
Нацгвардія, фото: з відкритих джерел

У військовій частині Національної гвардії у Вишгороді під Києвом помер військовослужбовець після того, як колега вдарив його у груди.

Про це повідомляє пресслужба Державного бюро розслідувань.

Так, 3 жовтня один із військових за відсутності між ними підлеглості психологічно тиснув на іншого солдата. Він наказував робити відтискання від підлоги, а потім сказав стати “Струнко” та кулаком вдарив у груди.

Солдат втратив свідомість і медикам з екстреної допомоги не вдалося йому допомогти. Хлопець помер, не приходячи до тями. Медики констатували клінічну смерть.

Військового, який вдарив загиблого, затримали.

Читайте також

Слідчі повідомили йому про підозру у порушенні статутних правил взаємовідносин між військовими, що призвело до загибелі (ч. 3 ст. 406 Кримінального кодексу). У разі доведення вини підозрюваному загрожує позбавлення волі від 3 до 10 років. У справі також призначили експертизи, зокрема для встановлення причини смерті загиблого.

Як повідомляє військова прокуратура, затриманому вже обрали запобіжний захід — тримання під вартою на 60 днів.

Нагадаємо, у Херсонській області після конфлікту з колегою по службі загинув військовий. Попередньо встановлено, що між чоловіками виник конфлікт через неприязні відносини, внаслідок чого 25-річний чоловік задушив військового.

1