У Чехії демонтували останню телефонну будку

Спершу будку хотіли перетворити на місцеву пам’ятку
У Чехії демонтували останню телефонну будку
У Чехії демонтували останню телефонну будку (скріншот відео)
19 Червня 2021, 00:00
читать на русском

У селищі Глубине в Чехії демонтували останню в країні телефонну будку, якою не користувалися вже два роки.

Про це повідомляє чеське видання iDNES.

Через розвиток мобільного зв`язку у 2020 році Управління телекомунікацій Чехії припинило державне фінансування таксофонів. На той час їх у Чехії налічувалось трохи більш як 1100. Після оголошення будки почали поступово демонтувати, щоб їх не псували вандали.

Остання будка залишилася в селищі Глубине, де живе близько 150 людей. Нею не користувалися з 2019 року. Як розповів голова селища Пьотр Букаль, після оголошення про демонтаж до них приїздили багато людей, щоб зробити фото з останньою будкою.

У Глубиному обговорювали, чи не зберегти будку як місцеву пам’ятку, але зрештою відмовилися від цієї ідеї. Тепер на місці таксофона поставлять пам’ятну табличку — щоб приваблювати туристів.

Також з нагоди демонтажу останньої телефонної будки їхня компанія-оператор O2 організувала продаж однієї з будок на аукціоні. Стартова ціна становить 25 тисяч чеських крон (31,6 тисячі гривень).

Нагадаємо, уряд Чехії відкриє кордони для громадян країн Європейського Союзу та Сербії з 21 червня. Туристи при в'їзді в країну мають пред'явити докази вакцинації, перенесеної коронавірусної інфекції, або надати негативний тест на COVID-19.

Читайте також

1